torstai 13. lokakuuta 2011

Muutoissanne muistaen...

Minä, elämän tuulissa riutunut nainen, suoritin muuton pari viikkoa sitten. Kaikki joskus jostain johonkin muuttaneet tietävät varmasti ettei se ole mitään herkkua, varsinkaan jos täytyy pakata kaksio kompaktisti muuttolaatikoihin, ja saada lähes sama tavaramäärä mahtumaan yksiöön. Rehellisesti ja valehtelematta kerron tässä teille, että se oli hirveää. Syitä siihen miksi se oli hirveää, en ala tässä kuitenkaan sen suuremmin erittelemään, onhan tämä kuitenkin Feel Good Company, tuo blogien Strömsö. Ajattelinkin blogimme tyylille uskollisena sen sijaan listata keinoja, joilla pyrin muuttorumban aikana purkamaan stressiä ja voimautumaan. Tässä siis oiva kasa pieniä ja vähän suurempiakin konsteja, joiden itse huomasin helpottavan eloa ja oloa muuttotohinoiden keskellä:


  1. Muuton kulmakivi, se tärkein ja perustavanlaatuisin apu ja turva, on oivallinen muuttotiimi. Oma muuttotiimini rakentui tietenkin läheisistä ystävistä ja perheenjäsenistä. Yksi vuokrasi peräkärrin muuttopäivälle, toinen kantoi räjähtäneeseen pahvilaatikkohelvettiini omenahyvettä, kolmas kulki perässäni ”päähipsuttimen” kanssa, jolla ryhtyi hieromaan päänahkaani aina kun näki savun nousevan kuvun alta. Siskoni teki muuttopäivänä ruoat koko porukalle. Oli organisointikykyä, luovuutta, vahvaa selkää ja kättä, autoja ja kaiken maan apupelejä. Oli teetä ja sympatiaa Villa Viuliksen (eräiden toverien koti tuossa naapurissa Kannelmäessä) sohvalla, kun voimat loppuivat ja seinät tuntuivat kaatuvan päälle. Kun muuttopäivä koitti, ja katselin hybersupertiimiäni työn touhussa, ei voinut kuin ihmetellä ja miettiä, miten hienoja ihmisiä tähän muailmaan mahtuukaan :)

  2. Hillitön syöpöttely (tuli mieleen tuosta ihanaisesta omenahyveestä) ei turhaan tule listalla kovana kakkosena. Unohda dieetit ja terveellinen ruokavalio muuton aikana, kroppasi on ansainnut pahempaa! ;) Jokaisella on omat mieltymyksensä, itselläni ne stressin yltyessä ovat varsin suklaapitoiset! Tahdon siis nöyrästi ja sydämestäni kiittää Aino, ihana maitosuklaa- jäätelöä , olet todellakin jäätelö iki- ihana! Erityismaininnan ansaitsevat myös Saarioisten eineskasvispyörykät, sekä saman sarjan uunirapeat ranskalaiset. NOMNOM! En ole jäljiltänne vieläkään ruodussa!

  3. Päähipsutin (tuli mieleen tuosta päähipsuttimesta) tai orgasmaattori, kuten eräs tuttuni on kyseistä kapistusta kuvannut, on lahja suoraan Taivahasta. En tiedä siis vekottimen virallista nimeä, mutta kyseessä on parin vuoden takainen joululahjahitti (muistuttaa etäisesti suurta vispilää), jonka tarkoituksena on kaiketi jollain lailla stimuloida päänahkaa. Härvelin väitetään rentouttavan vaikutuksensa lisäksi mm. parantavan unen laatua, mutta sillä ei ole minulle henkilökohtaisesti suurtakaan väliä. Väliä on sillä, että kun vispailin hipsuttimella päätäni, en kyennyt stressaamaan tai huolehtimaan yhtään mistään, koska endorfiinin määrä kehossani varmasti triplaantui, niin hyvältä hipsuttelu tuntui. Ennen kuin homma alkaa kuulostaa liian pervolta, mennään listassa eteenpäin.

  4. Paikkailu Frendien, Gilmoren tyttöjen ja New Yorkin sinkkunaisten seurassa on helppoa kuin heinänteko. Parhaan muuttosarjan Emmyn tämä raati jakaa kuitenkin jo unhoksiin painuneelle kotimaiselle ysärihittiohjelmalle ”Ruusun aika”. Jos et muista kyseistä pläjäystä, tässä muistin virkistäjä: puhuva Nero- koira!

  5. Kun aurinko paistaa ja on kaunis syksyinen iltapäivä, on ymmärrettävää ettei hourailu sisätiloissa banaanilaatikoiden lomassa innosta. Silloin on aika tampata matot! Hyh, että kuulostaa reippaalta, mutta mattojen hakkaaminen on oikeasti oiva keino purkaa aggressioita ja paineita. Uskokaa minua, kun matoista irronnut kuona ja pöly leijailee aurinkoisella pihamaalla kirpakassa syysilmassa, tulee tunne tietynlaisesta siirtymäriitistä. Jotakin sellaista onnea ja iloa syrämmen pohjassa, sellainen pieni ja hento ote. :)

    Tässä listattuna viisi seikkaa, jotka helpottivat minun muuttoani. Istun kirjoittamassa tätä blogihöpinää uuden, kauniin kotini hellässä huomassa. Olo on varsin voimautunut.

    Teitä kaikkia muutoissanne muistaen ja kantaen: Eeva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti